George Soros: Nejhorší část světové krize je za námi

24.06.2009 02:12

Komentář autora: Zdá se, že Soros ani ve vyšším věku nezapomenul nic ze svého repertoáru.

 

Soros: Nejhorší část světové krize je za námi

Proslulý miliardář a investor George Soros je přesvědčen o tom, že nejhorší částí celosvětové krize si už lidé prošli. Prohlásil to pro polskou televizní stanici TVN24.

"Nejhorší je rozhodně za námi," uvedl podle agentury Bloomberg 78letý Soros, který se narodil v Maďarsku. "Je to konec jedné éry. Otázkou je, jaký to bude mít dopad pro budoucnost."

Soros zvládnutí současné krize přičítá státním zásahům, vládním zárukám poskytnutým finančním institucím a zvýšeným vládním dávkám.

Zároveň navrhuje vytvořit nová mezinárodní pravidla pro dohled nad světovými trhy. Bez nich by podle něj globalizace vzala za své. 

Americký finančník je jedním z nejúspěšnějších manažerů hedgových fondům za uplynulý rok. Žebříček zveřejnil Alpha Magazine. I přes krizi si dokázal vydělat 1,1 miliardy dolarů.

Soros tehdy zhodnotil současnou finanční krizi jako něco, co se dalo očekávat. On byl tím, který už předloni upozorňoval na její katastrofické dopady.

Vydělanou sumou se zařadil na čtvrté místo v žebříčku nejúspěšnějších hedgeových manažerů. "Dá se říci, že jde o vyvrcholení mojí celoživotní práce," nechal se v březnu podle Daily Mail slyšet miliardář.

Zdroj: aktuálně.cz

JanHýsek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 893)
Ne (408)

Celkový počet hlasů: 4301

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...