Solární energetika a Suntech Power: Trh se solárními panely v USA díky vládní podpoře silně vzroste

11.06.2009 00:14

Komentář autora: Není to jistě žádné tajemství. Solární energetika patří k mnou preferovaným oborům a STP k oblíbeným firmám.

(Pozor! Toto není investiční doporučení.)

Suntech Power - trh se solárními v panely v USA díky vládní podpoře silně vzroste

Suntech Power - STP 

Trh se solárními panely ve Spojených státech by se za příští rok mohl zvýšit třikrát díky prostředkům z vládního programu na podporu ekonomiky a obnovitelných zdrojů energie. Uvedl před několika dny ředitel strategického rozvoje americké společnosti Suntech Power Holdings Steven Chan. Velikost trhu ale neupřesnil.

V letošním roce bude americký trh se solárními panely podle manažera na stejné úrovni jako v minulém roce. Chan předpokládá, že firma díky poptávce zvýší svůj podíl na trhu.

Suntech podle Chana pozoruje známky zlepšování na trhu. Příznivý vývoj firma pozoruje v celkové makroekonomické situaci, ale zlepšil se i přístup k financování.

"Blíží se to normálu, jako před tím, než měly Lehman a Bear Stearns problémy," řekl manažer. Situace je tak pro Suntech nyní lepší, než byla před čtyřmi či šesti měsíci.

Výrobci solárních panelů doufají, že vládní program ekonomických stimulů pomůže rozběhnout nové ekologické projekty. Odvětví také spoléhá na to, že mu finanční sektor bude díky vládní podpoře více důvěřovat, napsala agentura Reuters.

JanHýsek.com

Přidat.eu záložku

Chcete nastavit vaše investiční portfolio nebo udělat jeho audit? Napište nám

Zkušenosti

Také máte někdy pocit, že kam se podíváte, tam se někomu daří a...

Akciecz běží díky fin. podpoře 

Anketa

Líbí se vám nový design našich stránek?

Ano (3 866)
Ne (381)

Celkový počet hlasů: 4247

Představení

07.05.2023 01:34
Máme dvacet let profesionálních zkušeností s nastavováním našich...

Obrazem

Chcete z roku 2021 udělat parádní rok a splnit si svoje plány a sny?...